Консультації та питання співробітництва за телефонами:

+380 (44) 332-33-19
+380 (44) 423-90-81
+380 (50) 331-78-72
jark@ukr.net

Пиво, слабоалкогольні напої

Йодоване пиво - "Розумне пиво"!

Проблема йодного дефіциту є однією з найважливіших проблем світової спільноти, що відображено в документах ООН та у Постановах урядів більшості країн світу. Вирішення цієї проблеми здійснюється розширенням виробництва йодованих продуктів харчування із забезпеченням у них природної концентрації йоду, що відповідає розумній концепції подолання йодного дефіциту.

Пиво - це корисний та поширений продукт харчування. Сьогодні воно виробляється в масовій кількості із сировини, яка не може забезпечити в ній природну норму йоду. Це є наслідком інтенсивних технологій у сільському господарстві.

Враховуючи масштаби споживання пива (друга питна вода), ми вважаємо за доцільне довести його склад, за головним організуючим елементом життя - йодом, хоча б до рівня нормативів з питної води. Відповідно до санітарно-епідеміологічних правил та нормативів на питну воду, (СанПіН 2. 1.4. 1116 - 02, РФ) повноцінний вміст йоду встановлено в інтервалі 40-125 мкг/л.

Лабораторні роботи та дослідно-промислове виробництво йодованого пива проводились на базі ЗАТ "Сармат", м. Донецьк. Було відпрацьовано технологію введення "ЙК" у процесі виробництва пива та методику визначення вмісту йоду в пиві. На заключному етапі було виготовлено 215 000 літрів пива "Сармат світле". Проведено дегустацію пива та аналітичні дослідження. Пиво за органолептичними показниками відповідало стандартним показникам: запах і присмак йоду були відсутні.

У контрольних партіях пива вміст йоду перебував у межах 22 -25 мкг/л, а в йодованих варіантах:

  • (У лабораторних умовах - дві партії) 108 мкг/л, 164 мкг/л;
  • (У виробничих умовах – одна партія) 60 мкг/л. Можна сказати, що було виготовлено просто "нормальне" або "правильне" пиво, яке має й низку інших позитивних властивостей.

Від "нормального" пива не гладшають, а, навпаки, гарантовано забезпечують активну профілактику від ряду, вже практично повсюдних проблем, пов'язаних з нестачею йоду в організмі людини, перш за все, від "хронічної втоми", чоловічої безплідності, діабету, розумової відсталості ("розумне пиво"), передчасних пологів та інших проблем, пов'язаних з порушенням функцій щитовидної залози.

Витрати на йодування пива (за умов України) становлять 0,01 дол. США за один літр продукту. Це один з найдешевших у світі йодовмісних продуктів харчування, який містить йод у біологічно активній формі. 

* Результати дослідження викладено у протоколі випробувань продуктів харчування № 1939 від 17.03.03, № 2053 від 19.06.03 р., проведених Національним аналітичним центром контролю якості продукції.