Консультації та питання співробітництва за телефонами:

+380 (44) 332-33-19
+380 (44) 423-90-81
+380 (50) 331-78-72
jark@ukr.net

Концепція програми Йодіс

"Йодіс-концентрат" є високоякісною мінеральною водою, збагаченою за спеціальною технологією багатоатомними іонами йоду, які легко засвоюються всіма живими організмами.

КОНЦЕПЦІЯ
програми "Йодіс"

Ліквідація дефіциту йоду - одне з найпріоритетніших завдань світової спільноти. Людство протягом багатьох десятиліть вирішує це завдання, але воно залишається актуальним і сьогодні. Це зумовлено тим, що немає комплексного підходу до проблеми, а одним яким-небудь заходом її вирішити неможливо, тому що йод в організм людини повинен надходити постійно і в необхідній кількості протягом усього його життя. Це було передбачено природою і тільки для цього хімічного елемента, вищим розумом – Богом, був створений спеціальний орган – щитовидна залоза.

Для повноцінного життя організму людини, тварини, птиці і т.д. необхідно багато мікроелементів, вітамінів та інших речовин, але в них є строго обумовлена функція і місце "виконавця".

Йод - єдиний хімічний елемент, який є організуючою ланкою - "генштабом" або "диригентом" життя у всіх її проявах і, що дуже важливо, це насамперед розумовий розвиток дітей.

Інтенсивна та нерозумна діяльність людини призвела до того, що в раціоні харчування живих організмів порушено природний (оптимальний) баланс споживання речовин, у тому числі йоду.

Наприклад, в 100 г. курячого яйця, з птахофабрики, міститься 1-25 - мкг. йоду, коли потрібно 40-102 - мкг., це можливо лише за природного змісту птиці. Таких прикладів можна навести багато, але найголовніше – цими продуктами ми харчуємося щодня. Концепція розвитку програми "Йодіс" істотно відрізняється від традиційного вирішення проблеми дефіциту йоду одним продуктом харчування, в якому концентрація йоду більша за природну норму, що не є нормальним і характерним для останнього.

Тому програма "Йодіс" розвивається за двома напрямками.

Напрямок перший.

На основі "Йодіс-концентрату" створюється таке положення, при якому, хоча б основні щоденні продукти харчування, містили б, властиву тільки їм, норму йоду і в тій біохімічній формі, яка легко засвоюється і не могла б нашкодити організму людини за будь-яких позаштатних ситуаціях.

"Йодис-концентрат" рекомендовано застосовувати у виробництві питних, столових , мінерально-столових вод, безалкогольних, алкогольних та слабоалкогольних напоїв, хлібобулочних виробів, м'ясомолочних продуктів, на підприємствах громадського харчування, при приготуванні їжі в побутових умовах, - при виробництві інших продуктів харчування, де використовується вода, яка призначається для профілактичного харчування здорового населення та природного лікування хворих, захворювання яких пов'язані з йододефіцитом.

Дуже важливим фактором є й те, що при використанні "Йодіс-концентрату" у перерахованих вище продуктах принципово не змінюється технологія їх виробництва. 

Напрямок другий.

A. Отримання кінцевих оптимально-йодованих продуктів харчування природним шляхом у тваринництві та птахівництві. Суть напряму полягає у випоюванні птахів та тварин йодованою водою "Йодіс концентратом" або змішуванням його з кормом, з метою отримання йодованих натуральних природних продуктів (молоку, м'яса, яєць та ін.).

B. Отримання кінцевих йодованих продуктів харчування в рослинництві. Суть полягає у передпосівній обробці насіння та вегетуючих рослин, а також комплексне використання "Йодіс-концентрату" з екологічно безпечними добривами та іншими хімікатами.

Такий комплексний підхід до проблеми вирішує поставлене завдання з високими економічними та екологічними показниками.

Міжнародний промисловий концерн "Ярк-Київ" та Науково-виробнича компанія "Йодіс" є розробниками програми "Йодіс" та виробниками "Йодіс-концентрату" відповідного ТУ У 14326060.003 – 98 або ТУ У 15.9-30631018-007. У процесі виробництва "Йодіс-концентрату" не використовується заборонені речовини та матеріали, а його використання у харчовій промисловості не загрожує здоров'ю споживача. Використання "Йодіс-концентрату" здійснюється відповідно до інструкції UA 1-05-2001. Продукт сертифікований та запатентований.

Позитивними якостями продукту є: термічна стійкість, простота та надійність його використання, неможливість передозування йодом, висока та стабільна біологічна активність при малих концентраціях, але найголовніше те, що багаторічне профілактичне використання продукції під маркою "Йодіс" не дало жодного негативного результату.