Консультації та питання співробітництва за телефонами:

+380 (44) 332-33-19
+380 (44) 423-90-81
jodis@ukr.net

Порівняльна характеристика

Порівняльна характеристика йодовмісних речовин,
використовуються для йодування продуктів харчування

Йодказеїн

Використовується: Йодування хліба, молочних виробів, у складі вітамінів та мінеральних комплексів.
Технологічність застосування: Вимагає додаткових операцій та реагентів (розчинення порошку при t=40-50 С0 у розчині питної соди тощо).
Можливі наслідки: Казеїн відкладається "накипом" у судинах, суглобах - викликає гіпертонію та ін.
Ціна у дол. США (на складі виробника)
однієї норми на 1 кг (л) йодованої продукції: Хліб – 0,00774.
однієї тонни: 1548000.
Термін придатності робочого розчину (зберігання), днів: 3при температурі +1-5С°
Регіони використання: Російська Федерація, Україна, Республіка Білорусь.

Йодат калію, KIO3

Використовується: Головне призначення – йодування харчової солі (NaCl).
Технологічність застосування: Погано розчинний у воді, у суміші з органічними речовинами вибухає при ударі, вимагає спеціальної технології введення, відсутня точна доза.
Можливі наслідки: Можливе незворотне пошкодження ферементативної системи, що викликає появу супероксидного радикала, наявність побічного ефекту – індукованого йодом гіпертиреозу.
Ціна у дол. США (на складі виробника)
однієї норми на 1 кг (л) йодованої продукції: Сіль – 0,001.
однієї тонни: 18680.
Термін придатності робочого розчину (зберігання), днів: 270 у сухому місці (безпосередньо у солі, у спеціальній упаковці).
Регіони використання: У багатьох країнах світу.

Йодіс-концентрат

Використовується: Йодування води, напоїв, хліба, молочних виробів та ін.
Технологічність застосування: Не вимагає підігріву або додаткових реактивів, при введенні не змінює існуючих технологій виробництва продуктів, універсальність застосування, точність дозування, стійкість до термообробки.
Можливі наслідки: Має не тільки стабілізуючий профілактичний ефект, але й лікувальний; неможливо передозувати (підтверджено клінічно).
Ціна у дол. США (на складі виробника)
однієї норми на 1 кг (л) йодованої продукції: Хліб – 0,00747; Вода, напої, молочні вироби – 0,01.
однієї тонни: 2500; 3500 (залежить від концентрації БАЙ).
Термін придатності робочого розчину (зберігання) днів: 730 при температурі +5-20 С°.
Регіони використання: Україна, Російська Федерація, Республіка Білорусь, Польща, Угорщина, країни Прибалтики, Узбекистан, Чехія, Греція, Франція, Німеччина та ін.